Actueel nieuws

home > Nieuws > Actueel nieuws

Proeflesmaand twirl AMDG Beilen

Team 2 in actie tijdens hun show

Proeflesmaand twirl AMDG Beilen

Twirling is een muzikale sport die nog vrij onbekend is. Daarom organiseert AMDG Beilen de hele
maand november proeflessen. Deze proeflessen zijn gratis toegankelijk en een goede kennismaking
met deze leuke sport. Elke dinsdagavond in november van 17.30 tot 18.15 uur kun je onder de
deskundige leiding van Anja Postma de beginselen van twirlen gaan leren in clubgebouw ‘De
Notenkraker’ in Beilen aan het Noordveen.

Twirling is een echte muzikale sport en komt voort uit de majorettes. Nu is twirling een eigen sport
waarbij wordt getraind op dans en balletvaardigheden evenals op lichaamshouding en uitstraling. De
technische kant is het vaardig worden met de baton. Dit vraag oefening en doorzettingsvermogen.
De twirlsters van muziekvereniging AMDG zijn een groep enthousiaste meiden die een unieke sport
beoefenen. Zij lopen ook nog mee met de straatoptredens van de vereniging. AMDG wil deze
gezellige groep graag uitbreiden tot tenminste 30 leden. Alle basisschooljeugd wordt uitgenodigd de
maand november mee te komen doen. Er wordt toegewerkt naar een korte show. Deze wordt op de
afsluitende vrienden- en vriendinnenavond op 30 november aan ouders en andere belangstellenden
gepresenteerd.

NK Twirl deelname twirlsters AMDG Beilen

Twirlsters AMDG Beilen deden mee aan NK Twirl 14 en 15 dec. 2019

 

De Twirlsters van AMDG Beilen kijken met trots terug op het NK Twirl Runner-Up van de NBTA op 14 en 15 december in Almere. Anita Muggen startte met haar solo Dance-Twirlshow voor het eerst bij de intermediates. Ze heeft een goede prestatie neergezet tussen alle ervaren intermediaters, maar redde het net niet tot de top 15.

Team Tarzan bestaat uit de twirlsters Rianne en Anita Muggen, Sterre Nijboer en Anika Kinds. Zij behaalden met een pas vernieuwde Dance-Twirlshow een hele mooie 8e plek op het Nederlands Kampioenschap.

Ook het duo James Bond van de zussen Rianne en Anita Muggen streden op de mat. Zij eindigden op een fantastische vierde plek van Nederland. De twirlsters en hun trainster Anja Postma zijn blij met de behaalde resultaten. En AMDG Beilen is trots op deze twirlsters!

Reuniefeest ter afsluiting jubileumjaar groot succes

Afgelopen zaterdag 14 december hield AMDG in haar clubgebouw de Notenkraker voor haar leden, oudleden en vrienden een reuniefeest ter afsluiting van een mooi jubileumjaar. Het gebouw was hiervoor sfeervol aangekleed met o.a langs de kanten banners met foto's uit het archief. Bij de entree werden de gasten welkom geheten door enkele leden die hiervoor speciaal de uniformen uit het verleden weer uit de kast hadden gehaald. Alleen daar al kwamen de herinneringen mee boven en er was alle gelegenheid tot bijpraten met (oude) bekenden. Ook de wethouder van de gemeente Midden Drenthe Dennis Bouwman was aanwezig en had mooie woorden over voor AMDG. Natuurlijk was er de nodige muziek. Een gelegenheidsensemble speelde bij binnenkomst en later kwamen de Beiler Notenkrakers nog langs. Tot slot kon er gedanst en gezongen en live gejammed met bekende nummers. Topavond!

Promsconcert AMDG groots muziekfeest!

Het was zaterdagavond volop genieten in de Drenthehal. Muziekvereniging AMDG uit Beilen gaf een promsconcert in een uitverkochte Drenthehal. Het concert was georganiseerd vanwege het 90-jarig jubileum van AMDG Beilen en was onderdeel van het culturele jaar van Midden-Drenthe. De zaal zat bomvol met enthousiaste bezoekers die zich een muzikaal avondje goed lieten smaken. Het Promsconcert met als speciale gast Syb van der Ploeg was een daverend succes!

Voor dit promsconcert was groots uitgepakt. Achter de fanfare en de malletband van AMDG stond op het podium een indrukwekkend koor dat bestond uit leden van het zanggroep Sing it uit Beilen en gospelkoor El Elohim uit Assen. De populaire Syb van der Ploeg, voormalig frontman van de Friese band De Kast, was de blikvanger op de voorgrond. Hij werd bij enkele nummers geflankeerd door twirlsters van AMDG.

Het repertoire van een promsconcert bestaat meestal uit een mix van licht klassiek en popmuziek, waarbij het publiek wordt uitgenodigd om volop mee te doen. Het promsconcert van de 90-jarige AMDG volgde die traditie. Het repertoire bestond uit afwisselend bekende klassieke stukken, zoals Nabucco van Verdi, en bekende popklassiekers  van John Miles, Queen en Tina Turner. Daarnaast was er Nederlandstalig repertoire met André Hazes en Marco Borsato en zelfs een onvervalste schlager. Syb van der Ploeg bracht een paar eigen nummers met natuurlijk zijn Friese hit In Nije Dei, die hij opdroeg aan de Friese dirigenten en de twirlinstructrice bij het koor en AMDG. Burgemeester Mieke Damsma feliciteerde de jarige vereniging, genoot van de muzikale avond en keek al uit naar het 100-jarig bestaan van AMDG. 

Het publiek zong uit volle borst mee met de vele hits die voorbijkwamen. Een muzikale solo werd beloond met een gul applaus en ook de moeilijke uithalen in de zang van Syb bij een nummer als Somebody to Love werden op waarde geschat. De sfeer was wat losser dan bij een gewoon concert. Tijdens het nummer Stars en Stripes ging een polonaise door de zaal. En hier en daar werd er gedanst op de swingende muziek. 

Het concert werd traditioneel afgesloten met de evergreen Land of Hope and Glory dat voor een dankbaar publiek nog een keer gespeeld moest worden. Volgend jaar mei organiseren AMDG Beilen, het Beiler Harmonie Orkest, de Muzentuin en Beleef Beilen het Vrij Uut festival in het kader van het culturele jaar. Ook dit festival, in de buitenlucht in het hart van Beilen, wordt een groots muziek- en cultureel feest voor Beilen en omgeving!

 

AMDG maakt zich klaar voor het Promsconcert (update 4-10: uitverkocht!!)

AMDG maakt zich op voor het Promsconcert van zaterdag 5 oktober.

AMDG bestaat dit jaar 90 jaar. En dat vieren we het hele jaar door! Daarnaast is Midden-Drenthe ook culturele gemeente van Drenthe. Daarom organiseren we op 5 oktober een spetterend promsconcert met Syb van der Ploeg van de bekende Nederlanse band De Kast. Tijdens het promsconcert komt een breed programma van populaire en bekende nummers aan bod, ten gehore gebracht door fanfare en malletband. Ook is er een gelegenheidskoor samengesteld uit leden van de zanggroep Sing it uit Beilen en El Elohim uit Assen. De twirlsters van AMDG zijn ook van de partij op dit feestelijke concert!

De zaal van de Drenthehal gaat open om 19.30u, het concert begint om 20.00u. Kaarten kosten €15 voor volwassenen en €10 voor jeugd tot 16 jaar. Tot 6 jaar mag gratis naar binnen. Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij het logboek.

Update 4-10: Uitverkocht! 

Start MusicKids cursus bij AMDG

Muziekvereniging AMDG uit Beilen organiseert voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar (groep 4 en 5) de 1-jarige muziekcursus MusicKids ook bekend onder de oude naam Algemene Muzikale Vorming.

Deze cursus is een eerste muzikale basis en goed voor de algemene ontwikkeling van kinderen. De kinderen krijgen gedurende het schooljaar 30 lessen. De lessen worden gegeven door een gediplomeerd docent verbonden aan AMDG. Op een speelse manier leren kinderen noten lezen, doen ze ritmespelletjes, wordt er gezongen en maken de kinderen kennis maken verschillende instrumenten.

De cursus start op 12  september en in clubgebouw ‘De Notenkraker’, Noordveen 21. Neem voor meer informatie en aanmelding contact op met Sjors Krikken via sjorskrikken@hotmail.com. De kosten voor de 1 jarige muziekcursus zijn € 125,00.

AMDG geeft buurtconcerten

Buitenconcerten van AMDG

Muziekvereniging AMDG Beilen geeft op 3 en 8 juli buitenconcerten in verschillende buurten in Beilen. Tijdens deze gratis toegankelijk optredens laten de malletband en de fanfare horen en zien wat zij in haar mars hebben. Muziekliefhebbers zijn van harte welkom!

Malletband in Nagtegael
Woensdagavond 3 juli is het buitenconcert van de malletband in de wijk Nagtegael op het grasveld bij de Braamlaan. Het concert begint 19.45 uur. Het buitenconcert wordt in samenwerking met de buurtvereniging georganiseerd.

Fanfare in Plattenkamp en Noordveen
Maandagavond 8 juli geeft de A-fanfare twee buurtconcerten in de wijken Noordveen en Plattenkamp. Om 19.15 uur starten zij op het grasveld bij de Papenkamp/Ronskamp met een concert. Vervolgens laten zij vanaf 20.30 uur in de wijk Noordveen nogmaals van zich horen. Deze concerten worden georganiseerd samen met de buurtverenigingen De Hennekampen en De Zoppers.

Regen?
De instrumenten kunnen niet tegen regen. Mocht het regenen op 3 of 8 juli dan kunnen de buitenconcerten niet doorgaan. Maar dan spelen de malletband en fanfare in het eigen clubgebouw De Notenkraker, Noordveen 21 in Beilen. En ook daar is publiek van harte welkom!

Taptoe Lanijto feestweek

Taptoe Beilen 2019 en AMDG is erbij! We gaan er iets moois van maken. AMDG is geen showkorps, maar op de taptoe in ons eigen dorp moeten we natuurlijk wel van de partij zijn. En dan kunnen we niet volstaan met een lopende of stilstaande mars.

Dus worden we voor één keer toch even (weer) een showkorps. We gaan figuren lopen. En dat gaan we in 6 repetities instuderen. Nu zijn dat er niet veel, maar het is haalbaar wanneer iedereen op zoveel mogelijk repetities aanwezig is. Het zal even pittig worden. Toch gaan we ook vooral plezier maken. Plezier maken, maar ons motto is wel: wat we doen, doen we zo goed mogelijk. We houden rekening met elkaar, dat het ervaringsniveau heel verschillend is; van leden, die al uren show hebben gelopen tot leden die net voor het eerst mee doen.

Hierboven staat de introductie van onze tamboer-maitre Ger Heegen die de show heeft ontworpen. Ger heeft met de marsen Full Time, SCVK-mars, Showtime (geen mars), Over and Out en Mars der Medici een hele mooie show ontworpen.

De eerste repetitie op 16 april hebben we zonder instrumenten gedaan. AMDG kan ook zingen; op lalala kom je een heel eind. Gelukkig wel een grote trom om de maat aan te geven. We krijgen een vaste opstelling; iedereen heeft z’n eigen plek. Soms moet je linksom en de buurman rechtsom en als je dan in een andere rij staat, sta je oog in oog met de verkeerde buurvrouw.

De eerste repetitie is verwarrend. Onthou ik dit ooit?? Wat moet ik nu doen? O ja, toch naar achteren lopen in plaats van naar voren… Een show lopen is toch totaal andere koek dan een podiumconcert of een marsoptreden verzorgen!

Maar na zes weken zit de show erin! We doen op donderdag de generale repetitie en de show is gepland op vrijdag. Wij zijn de eerste, daarna komt een aantal ‘echte’ showorkesten.

 

Helaas….  Het weer werkt niet mee! De Lanijto-organisatie besluit om de taptoe af te gelasten. Rond zeven uur ’s avonds wordt een regen- en donderbui voorspeld, een voorspelling die klopt helaas. JAMMER, maar begrijpelijk dat het niet doorgaat. Veiligheid voor alles!

Omdat heel AMDG toch de avond al had gereserveerd, is vanaf 19 uur de Notenkraker open voor een hapje en een drankje. Om 21 uur is het weer droog (en prachtig weer). Het veld is goed…. AMDG besluit om alsnog de show te lopen. We hebben niet voor niets zo hard geoefend! Via social media komt er toch nog zo’n 250 man publiek. En we hebben de show fantastisch gedaan!

 

Na onze show is het tijd voor vuurwerk. Het feestterrein stroomt vol en met heel veel Beilenaren genieten we van een prachtige vuurwerkshow.

Op de volgende pagina foto’s van ons optreden. Deze zijn te vinden op: https://www.flickr.com/photos/145239895@N07/albums/72157708989948586

Kidsconcert Lanijto feestweek Beilen 2019

Kidsconcert: wat een feest!
Op woensdag 5 juni ’19 werd in de feesttent van de Lanijto het kidsconcert ten gehore gebracht. En
een feest was het! Een koor van zo’n 200 kinderen van de groepen 4 en 5 van alle basisscholen uit
Beilen en ongeveer 50 muzikanten hebben ‘De ridder en de jonkvrouw’ opgevoerd. De feesttent
barstte uit de voegen vanwege het toegestroomde publiek. Iedereen heeft genoten!
Aanleiding van het kidsconcert is het 90-jarig bestaan van AMDG Beilen. Vanwege het jubileum wilde
AMDG iets speciaals organiseren voor en door de jeugd in Beilen. Dankzij een goede samenwerking
met de Lanijto kon het kidsconcert in de feesttent plaatsvinden. Ook alle scholen hebben
meegewerkt om dit geweldige concert mogelijk te maken. In alle klassen 4 en 5 zijn alle liedjes
ingestudeerd met behulp van Wiljan Smit, dirigent van AMDG Beilen. Wiljan heeft ook het orkest
gedirigeerd. Dit bestond uit de jeugdorkesten van AMDG én jeugdleden van het Beiler Harmonie
Orkest en de Muzentuin. Harm Hadderingh was de verteller van de avond.

Meer foto's zien jullie onderaan de homepage van amdgbeilen.nl bij de fotoboeken

AMDG collecteert voor het Prins Bernard Cultuur Fonds

In de week van 19 t/m 25 mei komen de leden van AMDG met de collectebus langs de deuren in Beilen. De anjeractie is van start!

De helft van de opbrengst gaat naar het fonds ter ondersteuning van cultuur en natuur in de buurt, de andere helft komt de club ten goede.

PBCF: Houd cultuur in de buurt levend!

 

Pagina's

Abonneren op Actueel nieuws