Actueel nieuws

home > Nieuws > Actueel nieuws

Activiteiten AMDG afgelast t/m 6 april vanwege coronavirus

Alle activiteiten van AMDG zijn tot en met 6 april geannuleerd vanwege de verscherpte regelgeving omtrent het Corona virus. Dit geldt voor de volgende activiteiten:

17 maart Algemene Ledenvergadering

25 maart Optreden B-C- orkest op Open avond van de Eshorst

28 maart Jaarlijkse showavond in de Drenthehal (ook de verloting/verkoop loten gaat niet door)

Alle repetities, trainingen en Lessen

 

 

Jeugdsponsoractie bij Poiesz supermarkt: gestaakt vanwege corona

Jeugdsponsoractie Poiesz

Van 10 februari tot 5 april vindt weer de jeugdsponsoractie plaats van de Poiesz supermarkt. Dit jaar komt het sponsorgeld ten goede van de fanfarejeugd. Als je boodschappen doet bij de Poiesz krijg je bij de kassa munten die je in de buis van je favoriete vereniging kunt gooien. Hoe meer munten, hoe meer sponsorgeld AMDG uiteindelijk ontvangt. 15 februari kunnen de leden AMDG extra promoten tijdens een actiedag. Dan wordt er een actieproduct verkocht (gevulde koeken, lekker!) Hiermee kunnen extra munten worden verdiend.

Op de foto Sven en Kirsten, jeugdleden die samen met andere jeugdleden voor AMDG zoveel mogelijk muntjes proberen te krijgen. 

Update 19-3-2020: Poiesz supermarkt heeft zojuist laten weten te stoppen met de Jeugdsponsoractie. Het is in deze tijd van coronauitbraak niet meer te doen om iedereen veilig de muntjes uit te delen en dan nog op afstand te houden. 

Winterwonderland concert door de jeugd

Elk jaar verzorgen de jeugdonderdelen van AMDG een eigen concert. Een concert voor familie, vrienden en bekenden. Afgelopen zaterdag gaven ze hun eigen winterwonderland concert, waarvoor de NK prachtig was aangekleed. 

Het publiek genoot van optredens van de jeugdmalletband en het C- en B-orkest van de fanfare. Ook de MusicKids mochten optreden, voor hun best spannend, want het is hun eerste optreden voor publiek. Maar het ging ze goed af.

Van spanning was niet veel te merken, want het klonk allemaal prima. De liedjes werden enthousiast aan elkaar gepraat door Thijmen en Ilja, jeugdleden van het B-orkest. En als er meer toelichting nodig was bij een muziekstuk, dan werd dit keurig gedaan door een van de jeugdorkestleden. Goed gedaan!

Warm winteravondconcert met chr. mannenkoor Beilen

De A-fanfare van AMDG Beilen gaf zaterdagavond haar winteravondconcert in de Pauluskerk in Beilen. Aan dit concert werkte ook het Chr. Mannenkoor Beilen mee. Al is de winter nog ver te zoeken, de fanfare had ingezet op een warme muzikale avond. Het publiek kreeg een programma te horen waarin fanfaremuziek werd afgewisseld met liederen van het mannenkoor.

De fanfare van AMDG Beilen heeft veel talent in haar gelederen. In verschillende stukken kwamen uitdagende solo’s naar voren. Solo’s voor saxofoon, hoorn, trompet, cornet, bugel, bijna alle instrumentengroepen kwamen aan de beurt. De orkeststukken werden afgewisseld met het instrument wat iedereen bezit, de stem. In dit geval met de stemmen van het mannenkoor.

NK Twirl deelname twirlsters AMDG Beilen

Twirlsters AMDG Beilen deden mee aan NK Twirl 14 en 15 dec. 2019

 

De Twirlsters van AMDG Beilen kijken met trots terug op het NK Twirl Runner-Up van de NBTA op 14 en 15 december in Almere. Anita Muggen startte met haar solo Dance-Twirlshow voor het eerst bij de intermediates. Ze heeft een goede prestatie neergezet tussen alle ervaren intermediaters, maar redde het net niet tot de top 15.

Team Tarzan bestaat uit de twirlsters Rianne en Anita Muggen, Sterre Nijboer en Anika Kinds. Zij behaalden met een pas vernieuwde Dance-Twirlshow een hele mooie 8e plek op het Nederlands Kampioenschap.

Ook het duo James Bond van de zussen Rianne en Anita Muggen streden op de mat. Zij eindigden op een fantastische vierde plek van Nederland. De twirlsters en hun trainster Anja Postma zijn blij met de behaalde resultaten. En AMDG Beilen is trots op deze twirlsters!

Reuniefeest ter afsluiting jubileumjaar groot succes

Afgelopen zaterdag 14 december hield AMDG in haar clubgebouw de Notenkraker voor haar leden, oudleden en vrienden een reuniefeest ter afsluiting van een mooi jubileumjaar. Het gebouw was hiervoor sfeervol aangekleed met o.a langs de kanten banners met foto's uit het archief. Bij de entree werden de gasten welkom geheten door enkele leden die hiervoor speciaal de uniformen uit het verleden weer uit de kast hadden gehaald. Alleen daar al kwamen de herinneringen mee boven en er was alle gelegenheid tot bijpraten met (oude) bekenden. Ook de wethouder van de gemeente Midden Drenthe Dennis Bouwman was aanwezig en had mooie woorden over voor AMDG. Natuurlijk was er de nodige muziek. Een gelegenheidsensemble speelde bij binnenkomst en later kwamen de Beiler Notenkrakers nog langs. Tot slot kon er gedanst en gezongen en live gejammed met bekende nummers. Topavond!

Promsconcert AMDG groots muziekfeest!

Het was zaterdagavond volop genieten in de Drenthehal. Muziekvereniging AMDG uit Beilen gaf een promsconcert in een uitverkochte Drenthehal. Het concert was georganiseerd vanwege het 90-jarig jubileum van AMDG Beilen en was onderdeel van het culturele jaar van Midden-Drenthe. De zaal zat bomvol met enthousiaste bezoekers die zich een muzikaal avondje goed lieten smaken. Het Promsconcert met als speciale gast Syb van der Ploeg was een daverend succes!

Voor dit promsconcert was groots uitgepakt. Achter de fanfare en de malletband van AMDG stond op het podium een indrukwekkend koor dat bestond uit leden van het zanggroep Sing it uit Beilen en gospelkoor El Elohim uit Assen. De populaire Syb van der Ploeg, voormalig frontman van de Friese band De Kast, was de blikvanger op de voorgrond. Hij werd bij enkele nummers geflankeerd door twirlsters van AMDG.

Het repertoire van een promsconcert bestaat meestal uit een mix van licht klassiek en popmuziek, waarbij het publiek wordt uitgenodigd om volop mee te doen. Het promsconcert van de 90-jarige AMDG volgde die traditie. Het repertoire bestond uit afwisselend bekende klassieke stukken, zoals Nabucco van Verdi, en bekende popklassiekers  van John Miles, Queen en Tina Turner. Daarnaast was er Nederlandstalig repertoire met André Hazes en Marco Borsato en zelfs een onvervalste schlager. Syb van der Ploeg bracht een paar eigen nummers met natuurlijk zijn Friese hit In Nije Dei, die hij opdroeg aan de Friese dirigenten en de twirlinstructrice bij het koor en AMDG. Burgemeester Mieke Damsma feliciteerde de jarige vereniging, genoot van de muzikale avond en keek al uit naar het 100-jarig bestaan van AMDG. 

Het publiek zong uit volle borst mee met de vele hits die voorbijkwamen. Een muzikale solo werd beloond met een gul applaus en ook de moeilijke uithalen in de zang van Syb bij een nummer als Somebody to Love werden op waarde geschat. De sfeer was wat losser dan bij een gewoon concert. Tijdens het nummer Stars en Stripes ging een polonaise door de zaal. En hier en daar werd er gedanst op de swingende muziek. 

Het concert werd traditioneel afgesloten met de evergreen Land of Hope and Glory dat voor een dankbaar publiek nog een keer gespeeld moest worden. Volgend jaar mei organiseren AMDG Beilen, het Beiler Harmonie Orkest, de Muzentuin en Beleef Beilen het Vrij Uut festival in het kader van het culturele jaar. Ook dit festival, in de buitenlucht in het hart van Beilen, wordt een groots muziek- en cultureel feest voor Beilen en omgeving!

 

AMDG maakt zich klaar voor het Promsconcert (update 4-10: uitverkocht!!)

AMDG maakt zich op voor het Promsconcert van zaterdag 5 oktober.

AMDG bestaat dit jaar 90 jaar. En dat vieren we het hele jaar door! Daarnaast is Midden-Drenthe ook culturele gemeente van Drenthe. Daarom organiseren we op 5 oktober een spetterend promsconcert met Syb van der Ploeg van de bekende Nederlanse band De Kast. Tijdens het promsconcert komt een breed programma van populaire en bekende nummers aan bod, ten gehore gebracht door fanfare en malletband. Ook is er een gelegenheidskoor samengesteld uit leden van de zanggroep Sing it uit Beilen en El Elohim uit Assen. De twirlsters van AMDG zijn ook van de partij op dit feestelijke concert!

De zaal van de Drenthehal gaat open om 19.30u, het concert begint om 20.00u. Kaarten kosten €15 voor volwassenen en €10 voor jeugd tot 16 jaar. Tot 6 jaar mag gratis naar binnen. Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij het logboek.

Update 4-10: Uitverkocht! 

Start MusicKids cursus bij AMDG

Muziekvereniging AMDG uit Beilen organiseert voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar (groep 4 en 5) de 1-jarige muziekcursus MusicKids ook bekend onder de oude naam Algemene Muzikale Vorming.

Deze cursus is een eerste muzikale basis en goed voor de algemene ontwikkeling van kinderen. De kinderen krijgen gedurende het schooljaar 30 lessen. De lessen worden gegeven door een gediplomeerd docent verbonden aan AMDG. Op een speelse manier leren kinderen noten lezen, doen ze ritmespelletjes, wordt er gezongen en maken de kinderen kennis maken verschillende instrumenten.

De cursus start op 12  september en in clubgebouw ‘De Notenkraker’, Noordveen 21. Neem voor meer informatie en aanmelding contact op met Sjors Krikken via sjorskrikken@hotmail.com. De kosten voor de 1 jarige muziekcursus zijn € 125,00.

AMDG geeft buurtconcerten

Buitenconcerten van AMDG

Muziekvereniging AMDG Beilen geeft op 3 en 8 juli buitenconcerten in verschillende buurten in Beilen. Tijdens deze gratis toegankelijk optredens laten de malletband en de fanfare horen en zien wat zij in haar mars hebben. Muziekliefhebbers zijn van harte welkom!

Malletband in Nagtegael
Woensdagavond 3 juli is het buitenconcert van de malletband in de wijk Nagtegael op het grasveld bij de Braamlaan. Het concert begint 19.45 uur. Het buitenconcert wordt in samenwerking met de buurtvereniging georganiseerd.

Fanfare in Plattenkamp en Noordveen
Maandagavond 8 juli geeft de A-fanfare twee buurtconcerten in de wijken Noordveen en Plattenkamp. Om 19.15 uur starten zij op het grasveld bij de Papenkamp/Ronskamp met een concert. Vervolgens laten zij vanaf 20.30 uur in de wijk Noordveen nogmaals van zich horen. Deze concerten worden georganiseerd samen met de buurtverenigingen De Hennekampen en De Zoppers.

Regen?
De instrumenten kunnen niet tegen regen. Mocht het regenen op 3 of 8 juli dan kunnen de buitenconcerten niet doorgaan. Maar dan spelen de malletband en fanfare in het eigen clubgebouw De Notenkraker, Noordveen 21 in Beilen. En ook daar is publiek van harte welkom!

Pagina's

Abonneren op Actueel nieuws