Van 28 mei tot en met 5 juni doet muziekvereniging AMDG mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In totaal collecteren 1182 organisaties in het hele land om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. De collecte is dit jaar voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en social media. De opbrengst gaat dit jaar volledig naar de clubs die collecteren voor het cultuurfonds.

AMDG gaat de collecte opbrengst dit jaar speciaal gebruiken voor ledenwerfprojecten op school en in de wijk. Gezellig samen muziek maken zorgt namelijk voor veel plezier en leuke sociale contacten. Ook wil AMDG jonge sporters kennis laten maken met het onderdeel twirlen. Met de financiële ondersteuning van het cultuurfonds kunnen we workshops aanbieden op scholen en kinderopvangcentra.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert al sinds 1946 de Anjeractie. Het is de oudste collecte van Nederland. Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds. Vorig jaar is de actie voor het eerst mobiel georganiseerd: geen bussen en collectanten meer langs de deur. Het Cultuurfonds gaat op diezelfde voet verder. Het is veiliger voor de collectant én makkelijker voor de organisatie. Er is nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. Vandaar dat het Cultuurfonds de hele netto weer teruggeeft aan de organisaties die collecteren.

Wilt u ook doneren? Dat kan via: https://cultuurfonds.gift/c/mobiele-collecte-2021?p=44239123