Dirigenten

Herman Fokkema

Dirigent van de malletband en de jeugdonderdelen van de Malletband is Herman Fokkema uit Beilen. In 1985 studeerde hij af aan de Muziek Pedagogische Academie te Leeuwarden en werd paukenist/slagwerker bij de Koninklijke Militaire Kapel `JWF´ te Assen. Vanaf 1986 verzorgde hij de slagwerklessen aan het I.C.O. te Assen. Sinds juli 2011 heeft Herman zijn eigen slagwerkschool “Intermezzo” in Beilen. Herman verzorgt de individuele muzieklessen voor de malletbandleden van AMDG. Tevens is hij ook dirigent van malletband “Sempre Sereno” te Ruinerwold, en “Wilhelmina” te Hoogeveen. Naast deze werkzaamheden schrijft en/of arrangeert hij werken voor malletband en is hij examinator voor de muziekbonden.

Siemen Hoekstra

Sinds 1 januari 2016 staat Siemen Hoekstra voor de A-fanfare van AMDG.

Siemen Hoekstra is geboren op 1-2-1966 te Akkerwoude. Op z’n 10e kreeg hij zijn eerste cornetlessen van Douwe Veenstra bij muziekschool de Waldsang uit Buitenpost. Op z’n 15e speelde hij flugelhorn en later cornet bij brassband de Bazuin uit Oenkerk.

Hij studeerde Trompet en Ha/Fa/Bra Directie op het Conservatorium in Leeuwarden en vervolgde zijn trompetstudie aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Hoofdvak Directie heeft hij gevolgd bij Jan de Haan, Dirk Annema, Gerrit Fokkema en tevens enkele stages bij de Engelse dirigent David King, en volgt tegenwoordig privéles bij Maurice Hamers uit Limburg.

Als trompettist/bugelist/cornettist speelde hij in diverse orkesten en brassbands zoals De Bazuin Oenkerk, Soli Brass Leeuwarden en De Wâldsang Buitenpost. Professioneel speelde hij in onder andere het Frysk Orkest, Noord Nederlands Orkest, Johan Willem Friso Kapel, het NCRV-koperensemble en het Nederlands koperensemble. Hij werkt(e) mee aan diverse tv-, cd- en dvd- opnames, o.a. Nederland Zingt van de EO.

Van 1991 tot 2003 was hij werkzaam bij Joop v/d Ende producties. Hij heeft onder andere bij de musicals Les Miserables, Cats, Phantom of the Opera, Miss Saigon, Elisabeth, Titanic en the Sound of Music gespeeld.

Als dirigent begon Hoekstra bij brassband Juliana (Kollumerzwaag). Hiermee werd hij in het seizoen ’94-’95 onder meer Nederlands kampioen in de 3e divisie. Van 1999 tot 2005 was hij dirigent van de Provinciale Brassband Groningen (PBG). Hiermee kende hij vele successen, waaronder in 2002 het winnen van het Nederlands kampioenschap in de kampioensdivisie, waardoor PBG in 2003 Nederland mocht vertegenwoordigen op de Europese Brassbandkampioenschappen in Noorwegen. Onder zijn leiding bracht PBG vijf cd’s uit. Van 2002 tot 2007 was hij dirigent van fanfare Joost Wiersma (Eestrum). Deze fanfare werd onder zijn leiding tweede op het WMC van 2005 en bondskampioen in hetzelfde jaar.

Op dit moment is Siemen Hoekstra verder o.a. werkzaam als dirigent bij Hâld Moed uit Oosthem en CMV Juliana uit Doornspijk en sinds november 2011 van de Jouster Fanfare. Verder geeft hij les als klein koper docent in Stavoren en is hij freelance trompettist. Sinds september 2016 verzorgt hij ook muzieklessen klein koper bij AMDG.

Wiljan Smit

Wiljan leidt het B- en C-orkest van AMDG. Zij kreeg haar eerste fluitlessen op tienjarige leeftijd. Nog steeds gaat haar hart uit naar het musiceren met anderen.
Na het afronden van de studie Nederlandse taal en letterkunde ging ze fluit studeren aan het conservatorium van Hogeschool in Enschede, ze behaalde haar diploma in 2000. Om haar muzikale horizon verder te verbreden, startte Wiljan in 2002 met de opleiding hafabradirectie bij Alex Schillings aan de conservatoria van Groningen en Zwolle. In 2007 sloot ze ook die studie succesvol af. Als dirigent werkt Wiljan veel met jeugdorkesten en probeert zij orkestleden te ondersteunen en te helpen bij wat in haar leven zo’n positieve rol speelt: het samenspelen met anderen. In 2012 behaalde Wiljan haar AMV-bevoegdheid na het volgen van de cursus ‘Muziek aan de Basis’ aan het Codarts-conservatorium in Rotterdam.