Fanfare B- en C orkest

Om mee te kunnen spelen met de A-fanfare moet men minimaal (het niveau van) het B-diploma hebben.

Voor leerlingen die dit niveau nog niet hebben, is de B-fanfare opgericht. Hier leren en ervaren zowel jonge als volwassen leerlingen dat het leuk en nuttig is om met elkaar samen te musiceren. Leerlingen worden voor dit orkest uitgenodigd zodra ze ongeveer het A-niveau hebben en uit de wekelijkse individuele lessen blijkt dat ze daar aan toe zijn.

Het B-orkest geeft ook zelfstandige (korte) concertoptredens, o.a. tijdens markten en in verzorgingstehuizen.

Dirigente van de B-fanfare is Wiljan Smit. De B-fanfare bestaat uit ongeveer 15-20 leden en repeteert op maandagavond, voorafgaand aan de repetitie van de A-fanfare: van 18.15 uur tot 19.30 uur in clubgebouw De Notenkraker.

Voor de leerlingen die net zijn begonnen wordt er een C-orkestje gevormd. Leerlingen worden voor dit orkest uitgenodigd zodra uit de wekelijkse individuele lessen blijkt dat ze daar aan toe zijn, meestal is dat na een paar maanden les. Dit orkest kan worden gezien als een opstap naar het B-orkest. Zij repeteren op maandagavond van 17.45-18.15 uur onder leiding van Wiljan Smit.

Voor meer informatie over de fanfare kunt u contact opnemen met de mentor jeugd fanfare, Sjors Krikken (TEL: 06-82200695)