Lestijden en teams

Er wordt elke dinsdagavond getraind in het clubgebouw van AMDG.

Tijd Afdeling
16.45 – 17.30 uur Leerlingenteam
17.30 – 21.00 uur Overige teams

Mensen die graag willen komen kijken of eens mee willen doen zijn van harte welkom op het tijdstip van het leerlingenteam!

Het leerlingenteam is bedoeld om de basis van het twirlen en marcheren te leren. Het is belangrijk dat er gevoel voor ritme wordt ontwikkeld. Dit alles gebeurd op een speelse en ongedwongen manier. Wanneer het lid er klaar voor is, mag het meelopen op straat en deelnemen aan wedstrijden. Een veel geoefend onderdeel voor de wedstrijden is Kids Twirl, waarbij er op een vrolijke muziek een combinatie van marcheren, batontechnieken en dans wordt gepresenteerd aan de jury. Dit is de ideale opstap voor jonge twirlers.

In team 2 worden de basistechnieken verder uitgebreid. Er wordt meer aandacht besteed aan de afwerking van de technieken en daarnaast wordt ook de uitstraling en presentatie belangrijker. Sommige leden zijn klaar voor een level 1 cursus en krijgen vanuit de vereniging de mogelijkheid om deze met korting te volgen. Team 2 is actief op de wedstrijden en er zijn ook mogelijkheden om als solist of duo mee te doen.

Team 1 zijn de senioren van de vereniging en al enkele jaren actief in de twirlsport. De meesten hebben de diploma’s fase 1, fase 2 en level 1 op zak. De meeste senioren doen mee aan verschillende onderdelen en ontwikkelen zich daardoor op alle gebieden van het twirlen. Zo hebben zij als team al eens een vierde plek op de Nederlandse Kampioenschappen bemachtigd, is één lid Nederlands Kampioen Super-X-Strut geworden en is één solist al eens met een vierde plek op de Kampioenschappen thuisgekomen. Voor deze prestaties wordt heel hard getraind, zowel binnen als buiten de lestijden om.

De trainingen bestaan altijd uit een warming-up, het trainen van baton- en danstechnieken en het oefenen van onze wedstrijdroutines. Van de leden wordt verwacht dat ze actief meedoen tijdens de trainingen en thuis oefenen op de geleerde technieken en routines. Dat neemt natuurlijk niet weg dat plezier en saamhorigheid centraal staan en de lessen dus ook erg gezellig zijn!