Malletband


De drumband van vroeger is uitgebreid met melodisch slagwerk (xylofoons, marimba’s en marching bells) en wordt nu Malletband genoemd. Ook de malletband heeft meerdere onderdelen.

Wanneer je begint met lessen, mag je samen met andere leerlingen samen spelen in de Jeugd Malletband C met ongestemd slagwerk.Hier leer je de beginselen van het samenspelen in groepsvorm. Als je weer wat verder bent ga je ook samen spelen met de jeugd van de Jeugd Malletband B tevens ongestemd slagwerk, maar ook melodisch slagwerk erbij.

Als je verder gaat met het volgen van lessen en examens doet, stroom je door naar de Jeugd Malletband A.

Deze repetitie wordt vervolgd met ongeveer een half uur samen spelen met de A-Malletband. In dit half uur wordt de muziek geoefend die op straat wordt gespeeld.

Als je een bepaald niveau bereikt hebt, mag je volledig meespelen bij de A-Malletband. Er wordt dan van je verwacht dat je meespeelt met straatoptredens en concerten die gegeven worden. Daarnaast neemt de A-Malletband deel aan mars- en podiumconcoursen (wedstrijden). De A-Malletband bestaat uit zo’n 30 leden van jong tot oud.

Sinds 2017 is er nog een onderdeel van de Malletband bijgekomen. Namelijk het Mallet Concours Team. Deze groep slagwerkers is van hoog niveau en gaat naar concoursen en wedstrijden.

De verschillende onderdelen van de Malletband staan onder leiding van Herman Fokkema.

Voor meer informatie over de jeugd bij de Malletband, kunt u contact opnemen met de contactpersoon Malletband, Jans Nijdam, 06 21682285.
Coördinator voor de A-Malletband is Christiaan Westerhof, 06 42380074.