Twirl

Twirlen is een combinatie van ritmische gymnastiek, turnen, ballet en majorette. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een baton. Binnen het twirlen zijn er verschillende leeftijdscategorieën, niveaus en onderdelen. Zo kun je meedoen aan het onderdeel dancetwirl, 1-baton, 2-baton of Super-X-Strut. Dit alles kan alleen (solo), met z’n tweeën (duo), drieën of vieren (ensemble) of als team!

Sinds 1962 werden de majorettes, zoals zij destijds genoemd werden, onderdeel van de muziekvereniging AMDG Beilen. De majorettes marcheerden samen met de fanfare en malletband op straat. Sinds die tijd is er veel veranderd. Majorette heeft plaats gemaakt voor twirlen en is daarmee een echte sport geworden. Naast de batontechnieken en het marcheren, wordt er nu ook getraind op lichaamshouding, uitstraling en danstechnieken. 

Nieuwsgierig naar het twirlen? Contact opnemen kan telefonisch via Rianne Muggen (06-39644066) of Sterre Nijboer (06-57959729) of via de mail naar riannemuggen@hotmail.com.

Bekijk ook zeker onze facebookpagina, waar wij regelmatig updates plaatsen van onze trainingen, activiteiten en wedstrijden! https://www.facebook.com/TwirlstersAMDGBeilen/